מי אמר קוקוס ולא קיבל?

מי לא אוהב קוקוס? הוא טעים, בריא, והכוכב האמיתי של כל חופשה טרופית. זה הזמן להבין על מה כולם מדברים ולטעום קוקטיילים מפנקים על בסיס הפרי הכי אקזוטי בסביבה.

מי אמר קוקוס ולא קיבל?

coconut-cocktail

 

כמה עובדות מעניינות שלא ידעתם על קוקוס

  • שמו של הקוקוס בעברית הוא נַרְגִּיל
  • מקור העץ שנוי במחלוקת, אך המאובנים העתיקים ביותר נתגלו בניו-זילנד והודו, והם מעידים על קיומו של עץ הקוקוס כבר לפני יותר מ-15 מיליון שנה (!).
  • לחלק ממיני עץ דקל הקוקוס יש כושר הפריה עצמית (כן, מה ששמעתם), כיוון ומצויים עליהם הן פרחים זכריים והן פרחים נקביים.
  • הפרי, הקרוי ״אגוז״ קוקוס, למעשה כלל אינו אגוז אמיתי – מבחינה בוטנית הוא בית גלעין, כמו אפרסק (סוג של wanna be…).
  • אם תסתכלו מקרוב, תבחינו כי הקליפה הקשה ושלושת הנקבים של הקוקוס מזכירים פנים של קוף. בפורטוגזית, קוף הוא ״מקאקו״, שלעתים מקוצר ל״קוקו״ – ומכאן שם הפרי.
  • חלב קוקוס מכיל 17% שומן רווי ולכן הוא מרתיע את שוחרי המזון הבריא. אבל (!!!) מדובר בחומצות שומן שלא מתיישבות במאגרי השומן. שמן קוקוס, במידה נכונה, גם תורם לירידה במשקל.

 

שמחים שהורדנו את זה מהלב. עכשיו נפנה לעניין האמיתי לשמו התכנסנו… הקוקטיילים!

 

  1. Coconut Rush

קוקטייל קוקוס טעים להפליא שניתן להכין בכל בית. DIY כבר אמרנו?

חומרים:
60 מ״ל וודקה

45 מ״ל מחית קוקוס (מונין)

30 מ״ל מיץ לימון

30 מ״ל שמנת

30 מ״ל Schweppes ראשן

חלבון מביצה אחת

הכנה:

  1. משקשקים את כל המרכיבים
  2. מסננים לתוך כוס פילזנר
  3. סוגרים עם Schweppes ראשן
  4. מוסיפים פרח לקישוט

cocounut-rush12

  1. קוקטיילס אנד דרימס

תמצית קוקוס טרי, בזיליקום, הל, וויסקי. חלום שלנו.

חומרים:
45 מ"ל סירופ קוקוס

60 מ"ל וויסקי ברבן

5-8 תרמילי הל

5-8 עלי בזיליקום

דש לימון

הכנה:

  1. כותשים הל ובזיליקום.
  2. מוסיפים את הרכיבים ומשקשקים עם הרבה קרח.
  3. מוזגים לכוס ומקשטים עם עלה בזיליקום ופרי טרופי. 

pina-colada-cocktail-mint

 

  1. קוקטייל קפה וקוקוס

שתי התשוקות שלנו בכוס אחת. מה צריך לבקש יותר מזה?

חומרים:

30 מ"ל אספרסו

15 מ"ל ליקר קוקוס

20 מ"ל שמנת טרייה

2 כפיות סוכר

1 קובית קרח

לקישוט:

שבבי קוקוס

 

הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בבלנדר.
  2. מוסיפים קוביית קרח ומערבבים שוב.
  3. מוזגים לכוס, מקשטים בשבבי קוקוס.

coffee-smoothie-with-coconut

 

  1. פינה קולדה

שיר הלל לקוקטיילים הטרופיים, ואחת הקלאסיקות האהובות ביותר.

חומרים:
60 מ"ל רום

100 מ"ל מיץ אננס עם חתיכות פרי

20 מ״ל שמנת מתוקה

20 מ״ל מחית קוקוס מתוקה

מעט סירופ אננס

הכנה:

  1. בשייקר עם קוביות קרח מנערים היטב את כל החומרים.
  2. ממלאים היי-בול בקרח כתוש ומסננים את הנוזל מהשייקר אל הכוס.
  3. מקשטים בפלחי אננס או פירות אדומים.

pina-colada-cocktail