מיתוסים על אלכוהול

הגיע הזמן לנפץ כמה מיתוסים על אלכוהול, ולצאת לחגוג.

בין שלל המיתוסים והאגדות על אלכוהול – יצאנו לבדוק כמה מהם שייכים לסיפורי סבתא. האם הולכים אותנו שולל כל השנים? התשובה היא: כן. זה הזמן לנפץ כמה מיתוסים ולברוח בחזרה אל הטיפה המרה. 

כוסות קוקטייל מגוונים

כרס ה”בירה” החיננית שפיתחתם נוצרה כתוצאה משתייה מרובה של בירה

צר לנו, אבל לא. סביר יותר שהיא התולדה של הבורקס או הפיצה, או הבורקס והפיצה שתקעתם ליד הבירה.

מחקר שנערך בצ׳כיה (שנחשבת למעצמת בירה בפני עצמה) בקרב 2,000 נבדקים, מצא כי כל קשר בין המשקה הפופולארי לבין כרס הינו מקרי בהחלט. מעבר לזה יש לדעת, כי כל משקה אלכוהולי הוא בעל ערך קלורי רב, ושתייה מרובה של אלכוהול מכל סוג עלולה בסופו של דבר לגרום לכם להעלות במשקל. אם בכל זאת אתם מרגישים את הצורך להפיל את זה על גורם חיצוני, להאשים את ההורים תמיד תופס – אחרי הכל הם האחראים על ה – DNA הקלוקל שקיבלתם. אנחנו, בכל אופן, ממליצים לכם להצטרף אלינו לשיעורי ה- TRX.

אוכל איטלקי

התרופה הטובה ביותר להנגאובר היא משקה נוסף

באופן אישי העציב אותנו מאוד לגלות שמדובר במיתוס. המסורת של בלאדי מרי בבוקר שאחרי, בשילוב עם משקפי השמש הגדולים מדי המגנים עלינו מפני העולם, העניקה לנו תחושת פאסון (גם במקרים שאיבדנו אותו בלילה הקודם). אבל האמת היא שהמשקה הנוסף רק דוחה את הקץ, ההנגאובר יגיע כך או כך וייתן את המילה האחרונה, כיאה לשליט העריץ שהוא. מה כן יכול לעזור? ובכן, מחקר שנערך בבריטניה גילה כי כריך בייקון הוא התרופה. בגרסה הישראלית, גם סודוך תופס. ההסבר: הלחם הוא פחמימה והבשר הוא פרוטאין. בתהליך הפירוק שלהם בגוף מופקות חומצות אמינו, התורמות לתחושת רוגע ושיפור במצב הרוח. בתיאבון.

קוקטייל בלאדי מרי

הערק כבעל סגולות רפואיות

מי לא אוהב ערק? הוא נטול גינונים פלצניים ומלא פאסון. יחד עם זאת, מכאן ועד לטעון ששתיית ערק תשפר את בריאותכם, הדרך ארוכה. לעומת הדעה הפופולארית, בעוד שהערק עשוי להקל רגעית על כאבי השיניים שלכם, הוא דווקא עשוי להחמיר את המצב בשל הסוכר שבו. מריחתו על החזה יכולה להוריד את החום באופן זמני בלבד, אך יש להיזהר ולשים לב למינונים, מאחר והאלכוהול, כידוע, נספג בדם.

 אלכוהול הורג תאים במוח

לא. יש הרבה גורמים אחרים (ומצונזרים) שיכולים להרוס תאים במוח, אבל מחקרים שנעשו על ידי מומחי נוירוכירורגיה עולמיים, קבעו כי האלכוהול לא משפיע על אורך החיים של תאי המוח. אז בואו נימנע מלהשמיץ אותו כך. ליל שתייה רציני יכול לגרום לכם לחשוב באיטיות יותר ולשבש קצת את המוטוריקה (וכהוכחה: כל סמס בלתי קריא ששלחתם בזמן שכרות), אך כל אלו עוברים כשחולפת ההשפעה ומתפכחים.

אלכוהול מחמם את הגוף

התחושה החמימה שאתם מרגישים בפנים אחרי שהורדתם שוט של וויסקי מטעה אתכם. האמת היא שהאלכוהול מרחיב את כלי הדם, מייצר זרימה חזקה יותר אשר גורמת לתחושה החמימה, כאשר בפועל טמפרטורת הגוף דווקא יורדת. ומכאן שהוא לא יהיה חברכם הנאמן בלילה קר. תחשבו על זה ככה – תמיד נותנים את הדוגמא של שוקו חם מתחת לפוך בחורף, ולא של התכרבלות עם בקבוק שיכר.

משקאות אלכוהוליים מול האח

משקה בלילה יעזור לכם לישון טוב יותר

מכירים את זה ששתיתם בלילה, העיניים נעצמות, הגוף כבד ואתם בטוחים שאתם הולכים לישון את השינה האיכותית ביותר שהייתה לכם מזה זמן מה? אז תחשבו שוב. ברגע שהגוף שלכם יסיים לעכל את האלכוהול שהכנסתם לתוכו, יחלו התופעות הפחות סימפטיות שלו. בין היתר הוא מחזק את השפעת האינסומיה (ממנה ניסיתם להימנע מלכתחילה). מים, מישהו?

מיתוסים על אלכוהול was last modified: June 21st, 2017 by מערכת הבלוג