קוקטיילים ועשבי תיבול הם סיפור אהבה מתבקש, לכן גם אם עדיין לא ניסיתם – אתם ללא ספק הולכים ליפול בקסמם. הכנו לכם רשימה של 5 מהאהובים עלינו ביותר… וכן, אפשר (ואף רצוי) להכין אותם בבית בקלות.
Classic Mojito
לא סתם המוחיטו נחשב למשקה הלאומי של קובה. קשה להתחרות ברעננות המתפרצת מהשילוב בין נענע, לימון ורום.
מרכיבים:
50 מ״ל רום לבן
25 מ״ל מיץ לימון, סחוט טרי
15 מ״ל מי סוכר
6 עלי נענע שלמים ויפים
פלחי ליים או לימון
שוופס טוניק (או שוופס סודה)
קרח
איך מכינים:
מכניסים את פלחי הליים או הלימון לכוס גבוהה (היי בול)
מניחים במרכז כף היד או בקערה קטנה את עלי הנענע, מועכים אותם קלות לשחרור הטעמים ומכניסים לכוס.
מוסיפים רום וקרח, מערבבים היטב
סוגרים עם שוופס טוניק / סודה
מקשטים בעלי נענע ופלח ליים ומגישים
Sweet tea & Vodka
אומרים ש״Every hour is Tea hour״. הדבר כנראה נכון שבעתיים כשמכניסים לסיפור גם וודקה איכותית.
מרכיבים:
5 עלי מנטה טריים
מיץ מ-½ לימון
3 פלחי לימון עגולים (חתוכים דק)
¾ כוס תה מתוק (בערך 150 מ״ל)
25 מ״ל וודקה
קרח
איך מכינים:
מכניסים לשייקר את עלי המנטה ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
מוסיפים את התה, הוודקה, פלחי הלימון והקרח ומשקשקים עד לקבלת משקה אחיד וקר.
מסננים לתוך כוס גבוהה (היי-בול) ומקשטים בעלי מנטה
Russchian crisp
קוקטייל מנצח המשלב פטל, וודקה ורוזמרין. נשמע כמו משהו שלא תרצו להפסיק לשתות… ראו הוזהרתם – אתם עלולים להתמכר.
מרכיבים:
40 מ״ל וודקה
15 מ״ל ואן גוך אסאי
15 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל סירופ פטל
שוופס ראשן (לסגירה)
איך מכינים:
מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח ומשקשקים
מוזגים לכוס ומוסיפים שוופס ראשן עד למעלה
לקישוט – מוסיפים פירות יער לצד תפרחת של ענף רוזמרין שרוף קלות
Freshness in a glass
מה קורה כשמערבבים וודקה איכותית, עשבי תיבול וסודה תוססת? רמז – רשמנו לכם כמות שמספיקה לקנקן, כי כוס או שתיים לא יספיקו… זה טעים מדי!
מרכיבים:
סירופ סוכר –
¾ כוס מים
¾ כוס סוכר
עשבים –
חופן עלי נענע טריים
2 גבעולי עשב לימון (למון גראס)
חופן עלי לואיזה
1 כוס וודקה איכותית
כ-750 מ"ל מיץ אשכוליות (למשקיענים ניתן לסחוט מיץ מ-5 אשכוליות עסיסיות)
שוופס סודה
קוביות קרח
עלי נענע / לואיזה לקישוט
איך מכינים:
הכנת הסירופ
בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר, מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי.
לוקחים את כל העשבים ומועכים היטב לשחרור טעמים (אפשר לקצוץ גס ואפשר להשתמש במכתש ועלי או על גבי צלחת עם גב כף גדולה)
מוסיפים את העשבים לסירופ הסוכר, מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.
נותנים לתערובת להתקרר ומאכסנים במקרר לספיגת טעמים.
אחרי כמה שעות – מסננים היטב ושומרים במקרר בצנצנת מכוסה.
הכנת הקוקטייל
מערבבים יחד בקנקן או קערה: סירופ עשבים, וודקה ומיץ אשכוליות.
מוסיפים שוופס סודה לפי הטעם, ומאזנים מתיקות ואלכוהול.
מגישים עם כמה קוביות קרח ועלי נענע או לואיזה לקישוט.
The Fig’s kiss
קוקטייל עדין, יפה ואצילי כמו התאנה עצמה. הסוד הוא באיזון הפרטים הקטנים (והמושקעים) – אם תעשו את זה נכון, תגלו שכל לגימה תביא לכם נחת. והבזיליקום? הפעם נסתפק בו לקישוט.
מרכיבים:
3 כפות סילאן
3 כפות רוזטה
מיץ מ-½ לימון
3 תאנים פרוסות
1.25 כוס ערק (250 מ״ל)
1.5 כוס מים קרים (360 מ״ל)
5 עלי בזיליקום טריים
איך מכינים:
שמים בקערה/קנקן עם קרח את כל המרכיבים (מלבד הבזיליקום) ומערבבים היטב
שופכים לכוסות קוקטייל שקיררנו מראש
מקשטים עם עלי בזיליקום