התפוח לא נופל רחוק מהעץ

בין אם תבחרו בסיידר חם, מיץ צונן או ברנדי צלול - הטעם האהוב של התפוח מהווה בסיס נהדר עבור שלל משקאות. במקרה שלנו, לא משנה אם התפוח נופל קרוב או רחוק - העיקר שינחת בכוס הקוקטייל שלנו. כדי שתבינו על מה אנחנו מדברים, הכנו לכם רשימה של 5 קוקטיילים תפוחיים וטעימים במיוחד, שאתם פשוט חייבים לנסות בעצמכם.

 

Pink Lady
קוקטייל מתקתק, קליל ומרענן, עם טוויסט של חריפות מעודנת. מושלם לערב טאפאסים או כשבא לכם לגוון ולהפתיע את האורחים בדרינק איכותי.

רכיבים:
50 מ״ל רום מתובל
15 מ״ל ליקר תפוח
5 מ״ל לוקסארדו
30 מ״ל מיץ ליים
שוופס ג’ינג’ר אייל לסגירה

אופן הכנה:
שמים את כל המרכיבים למעט הג׳ינג׳ר אייל בשייקר, ממלאים את השייקר בקרח עד הסוף, משקשקים ומסננים לכוס קופ (דומה לכוס מרטיני אך עגלגלה יותר). מוסיפים שוופס ג׳ינג׳ר אייל עד הסוף לסגירה.
לקישוט: סליל דק או פרוסות של קליפת תפוח פינק ליידי.

 

Hot Apple Cider
לסיידר אין מתכון רשמי אחד. באופן כללי, הוא מכיל: אלכוהול, תפוחים, דבש וקינמון. מעבר לזה, כל השאר נתון לשינוי בהתאם לסיטואציה ולעונה. סיידר יכול להיות חם בחורף וקר בקיץ; יכול להיות מתוק, סמיך יותר או פחות ואפילו לכלול וודקה, שבשנים האחרונות מחליפה את הברנדי המסורתי ויוצרת after taste מרענן. כך או כך, הגרסה הביתית והחמימה של סיידר עם הרבה תפוחים, קינמון, לימון ודבש היא תמיד הצלחה. נסו זאת בעצמכם.

רכיבים:
1.5 ליטר סיידר תפוחים
1 כוס (200 מ”ל) ברנדי או וודקה
4 כפות דבש
3 מקלות קינמון
1 לימון חתוך לרבעים
2 תפוחים (לא משנה איזה – מה שאתם אוהבים) מגולענים וחתוכים לשמיניות (אין צורך לקלף)

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר גדול: סיידר תפוחים, אלכוהול, דבש ומקלות קינמון ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
2. מוסיפים את התפוחים והלימון ומבשלים 10 דקות נוספות על להבה בינונית-נמוכה.
3. מעבירים לכלי זכוכית גדול או יוצקים ישר לכוסות חסינות חום, ומגישים.
לקישוט: מקל קינמון

 

Mr. Smit
קוקטייל למיטיבי לכת. בעל טעמים חזקים ומרירים עם נגיעות קלות ומתוקות של מיץ תפוחים. מושלם כפינוק ביום חורפי, כדרינק מנחם או כקוקטייל המתווסף לארוחה טובה.

רכיבים:
30 מ״ל מיץ תפוחים צלול
10 מ״ל וורמוט רוסו
20 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל מי סוכר
שוופס ראשן לסגירה

אופן הכנה:
שמים את כל המרכיבים בשייקר וממלאים קרח עד הסוף, משקשקים ומסננים לכוס לאו בול עם קרח. סוגרים עם שוופס ראשן.
לקישוט: עלה נענע

 

Ms. Golden
בא לכם לפנק את החבר׳ה בבראנץ צהריים? מתכננים ערב רומנטי? חולמים על דרינק שמתאים לכל מקום ולכל שעה? זה הקוקטייל שלכם – מתקתק, עדין ומשאיר טעם של עוד.

רכיבים:
חצי תפוח חתוך לקוביות
40 מ״ל וודקה תפוח
10 מ״ל דבש
20 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל קאווה
10 מ״ל שוופס טוניק

אופן הכנה:
ממלאים את השייקר בקרח עד הסוף, משקשקים את כל המרכיבים (ללא הקאווה) ומסננים לכוס פלוט. מוסיפים את הקאווה וסוגרים עם שוופס טוניק.
לקישוט: סליל תפוח בתוך הכוס

 

Green Apple & Ginger Martini
גרסה מתוחכמת (אך לא מתחכמת) למרטיני האהוב. אם אתם מוכנים להשקיע עוד כמה דקות בהכנה, תקבלו חגיגה סוחפת של טעמים בכוס אחת. את התפוחים עצמם נערבב יחד עם שאר הרכיבים, בעיקר בשביל הצבע הירוק המהפנט. הג׳ינג׳ר המושרה בוודקה מעניק רמז לחריפות ומאזן את הטעמים המתוקים-חמוצים של התפוח-ליים. במילים אחרות – מדובר בקוקטייל שיש בו הכל מהכל. זה ממכר.

רכיבים:
120 מ״ל וודקה איכותית
קוביה (כ-2 ס״מ) של ג׳ינג׳ר מקולף ומגורד
1 תפוח ירוק גדול חתוך לפרוסות (להוציא את ליבת הגרעין)
60 מ״ל מים מסוננים/מינרלים
מיץ מלימון גדול (או 2 לימונים קטנים)
15 מ״ל סירופ מייפל או דבש
קרח מרוסק

אופן הכנה:
מערבבים את הוודקה בקערה יחד עם הג׳ינג׳ר המגורד ומכסים. מניחים בצד להשריה למשך שעתיים לפחות (ככל שתתנו לוודקה ולג׳ינג׳ר לשבת יחד בקערה, כך הטעמים יהיו חזקים יותר).
מכניסים לבלנדר: פרוסות תפוח ירוק, מים ומיץ לימון. מערבבים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק. מסננים לקערה תוך כדי לחיצה כדי להוציא את כל הנוזלים. מניחים בצד.
מכניסים לשייקר: מיץ תפוח-ליים, וודקה וסירופ מייפל. ממלאים חצי מהשייקר בקרח ומשקשקים היטב. מסננים לתוך כוסות מרטיני (עדיף כאלו שקוררו מראש במקפיא).
לקישוט: פרוסות תפוח ירוק

התפוח לא נופל רחוק מהעץ was last modified: March 22nd, 2018 by מערכת הבלוג