איך לשתות ערק

מי לא אוהב ערק? הוא זול, הוא נגיש ויש סביבו הילה של מגניבות ופאסון – במיוחד לאמיצים מבינינו שמעזים ליהנות ממנו בצורתו הנקיה. בכל זאת מעדיפים אותו בגרסה מרוככת? בשביל זה אני פה.

הערק – קווים לדמותו
המשקה האלכוהולי השייך למשפחת משקאות האניס מככב בחיי הלילה כבר שנים רבות. הוא נטול צבע, בעל תכולת אלכוהול גבוהה מאוד וטעם וריח ייחודיים. כנראה שאפשר לחלק את העולם לאוהבי ערק ולשונאי ערק, כי דבר אחד בטוח – לא ניתן להישאר אדישים אליו! אם פעם היו מזמינים אותו רק בשביל ליהנות מהמחיר האטרקטיבי, הרי שעם הזמן למדו להעריך אותו ואת טעמו המיוחד, והערק נהיה יותר ויותר פופולארי וחלק בלתי נפרד מהמיינסטרים.

מזיגת ערק לארבע כוסות על הבר

אל תסבלו, תערבבו

בכל זאת, במהלך עבודתי בבר אני מזהה לא פעם מבטי סבל אצל אלו המזמינים שוטים, ואני כאן כדי להגיד – ערק נקי הוא לא בשביל כולם. אין שום בושה בלערבב אותו בקוקטייל שיהפוך את העניין לפחות קשוח ולהרבה יותר מהנה עבורכם (אל חשש, כל עוד המשקה מכיל ערק, הוא עדיין קשוח ומלא בסטייל). אז מתוך דאגה כנה לכם החלטתי לתרום לכם מניסיוני ולהציע לכם את הקוקטיילים המומלצים ביותר עם ערק.

 

ערק אשכוליות

כמובן שאי אפשר להתחיל בלי להציע את השילוב האידיאלי! המרירות של האשכוליות משתלבת בצורה מושלמת עם טעמו החזק של הערק, והתוצאה? זיווג משמים! מעבר לטעמים, יתרון נוסף הוא הקלות שבה מכינים את הקוקטייל – כל שעליכם לעשות הוא למזוג את כמות הערק הרצויה ולערבב היטב עם מיץ האשכוליות. אמנם פשוט, אבל מדובר בקוקטייל מנצח.

איך מגישים: בכוס מלאה בקרח (אפשר בהיי בול או בלואו בול). תוספת של נענע ופלח אשכולית יגרמו לקוקטייל להיראות מפתה במיוחד.

התזמון: אם תשאלו אותי, כל רגע הוא רגע מתאים לערק אשכוליות. הקלילות שבמשקה מתאימה לדרינק צהרים קליל או לערב קיצי ונעים.

עראק עם אשכולית אדומה ונענע

ערק מוחיטו

בעוד שהגרסה המקורית של המוחיטו, כבודה במקומה מונח – אין ספק כי הערק מוחיטו הוא אפשרות מקורית יותר, ולדעתי גם טעימה הרבה יותר. השילוב של הערק עם מיץ הלימון, הליים ומי הסוכר יוצר משקה פשוט וטעים שאי אפשר להפסיק לשתות אותו. באופן אישי, זה קוקטייל שתמיד עושה לי תחושת קיץ וכיף, ומה יותר טוב מזה?

איך מגישים: בכוס היי בול עם קרח, נענע וחתיכות לימון. לטאץ’ מושקע במיוחד לטפו את סף הכוס בקליפת לימון טבולה בסוכר חום.

התזמון: מארחים את החברים (או את הדייט שלכם) לבראנץ’ מושקע? ערק מוחיטו הוא התשובה בשבילכם!

עראק מוחיטו

פונץ’ ערק

וידוי לא מאוד גברי – יש לי חיבה מוזרה לקוקטיילים שמכילים “הפתעות” בכוס. זאת רק אחת מהסיבות שהקוקטייל הזה אהוב עליי במיוחד. שלבו מיץ קרנברי, מעט תמצית וניל וגרעיני רימונים עם ערק ותקבלו תוצאה טעימה ומפנקת, בהתחייבות! חוץ מזה, מי לא אוהב גרעיני רימון? הם כבר מבטיחים קוקטייל מעניין ומוצלח.

איך מגישים: בכוס לואו בול עם קרח, פלח לימון ואקסטרה רימונים, בבקשה!

התזמון: מאחר וישר תרצו אחד נוסף, הוא אידיאלי לסוף השבוע, כשיש לכם זמן להתמקד במה שחשוב באמת – בעצמכם, ובקוקטייל שלכם, כמובן.

פונץ' עראק - רימונים לימוןורוזמרין

 

ערק רוזטה

מכירים את התחושה שאתם בדייט, יש חיבור נעים וזרימה מעולה, וזה מזכיר לכם איך זה אמור להרגיש? אז ככה בדיוק מרגיש החיבור בין הערק לרוזטה – מדויק וטעים (ממש טעים, זאת אומרת). הרוזטה הוא משקה המבוסס על רכז שקדים ובעל טעם מתקתק, לכך מוסיפים רכז ליים ומיץ לימון טרי, ויחד עם טעמו הייחודי של הערק נוצר קוקטייל שאי אפשר לעמוד בפניו!

איך מגישים: בכוס לואו בול עם קרח ועלי נענע לטאץ’ מושקע ולארומה נעימה.

התזמון: דייט נייט בבר הקוקטיילים השכונתי או, אם בא לכם להשקיע, אצלכם בסלון. מה שבטוח – הערק רוזטה ידאג שתהיו רעננים ומלאי מצברוח טוב.

עראק רוזטה לימון עם מעט נענע

 

כמובן ששמרתי את הבסט פור לסט – ערק Ice Tea

יש שילובים שהם כל כך נכונים, שאם הם לא היו קיימים היו חייבים להמציא אותם! הם מרגישים במקום כמו דרינק קר ביום חמסין או כמו יום שמש יפה באמצע החורף. אם אתם בחיפוש אחר קוקטייל הערק המושלם – תפילותיכם נענו! כל שעליכם לעשות הוא לערבב 50 מ”ל ערק עם 20 מ”ל Ice Tea ולהשלים עם ביטר למון – והתוצאה היא בדיוק מה שאתם צריכים.

איך מגישים: בכוס לואו בול מלאה בקוביות קרח, ומקל קינמון שרוף בקצה לקישוט.

התזמון: כשאתם מארחים אצלכם בבית ורוצים לעשות רושם בתור מיקסולוגים מביני עניין, אבל לא רוצים לעבוד קשה מדי בשביל זה.

עראק אייס תה

אז בפעם הבאה שאראה אתכם בבר או שתארחו בבית – אני מצפה שתדעו מה לשתות.

לחיים!

איך לשתות ערק was last modified: June 21st, 2017 by מערכת הבלוג