השילוב הראוי: אלכוהול ואוכל בארוחה אחת

אין צורך להתפשר על יין כשאפשר לתבל את ארוחת הערב שלכם בקוקטיילים מהירים, קלים ומרשימים, שיקפיצו כל ארוחה בכמה רמות מעלה. איך תעשו את זה נכון? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן לעזור – כל התשובות אצלנו.

לחיים עם שתי כוסות יין

חשיבות השילוב בין קוקטיילים ואוכל (או במילים אחרות: התירוץ לפחמימה)

הטרנד הכי לוהט היום בחיי הלילה הוא השילוב המנצח של אוכל טוב וקוקטייל אלכוהולי משובח. “היום בליינים מבינים שיש עולם שלם של טעמים ומשקאות שיכולים להקפיץ את האוכל ולספק לנו חוויה קולינרית מושלמת”, מסביר אליעד זמיר, יועץ מיקסולוג של שוופס מטעם בר הקוקטיילים ג’ספר ג’ונס. אוכל ואלכוהול הם שילוב מנצח משום שהם מעצימים אחד את השני, וביחד הופכים את החוויה הקולינרית לשלמה, מפתיעה ומעניינת. כמו שאתם בוודאי יודעים אלכוהול מעורר תיאבון טבעי, ואילו הקוקטייל, ממש כמו אוכל מבוסס על שילובי רכיבים, מרקמים וטעמים שונים שביחד יוצרים משהו חדש טעים ומהנה.

קוקטייל עם זית וכריכים

למה הקוקטייל הוא האח הגדול והמתוחכם של יתר המשקאות? (שילובים, רבותיי, שילובים)

בניגוד ליין שטעמו פחות או יותר קבוע ולא ניתן לגיוון, קוקטיילים הם עולם רחב של טעמים, כשלכל קוקטייל תהיה השפעה שונה על האוכל ועל החוויה הכללית, “בגלל הגיוון הגדול בקוקטיילים נוצר טרנד מאוד נפוץ להתאים את הקוקטייל למנה. אנשים מבינים היום שהשקעה בגזרת המשקה האלכוהולי שלצד המנה היא חלק בלתי נפרד מתכנון נכון של הארוחה, כי הוא מוסיף לנו עוד רובד שלם של טעם, עומק ואופי ייחודי לכל מנה. אם תנסו למשל לאכול את הסטייק שלכם לצד קוקטייל עם ניחוח לימוני, אולי אפילו חריף ובעל מעט טעמים מעושנים, תבינו ששתיית היין המסורתית כבר פחות באה בחשבון מבחינתכם”.

ברמן מוזג קוקטייל

אז איך נבחר את הקוקטייל הנכון?

בכל ארוחה חגיגית יהיו לרוב שלוש מנות – ראשונה, עיקרית וקינוח:

 

דרינק התחלה – אפרטיף

מקביל למנה ראשונה או למעשה לתחילת הארוחה, משום שמשקה זה מגיע לפני האוכל. אפרטיף יהיה משקה עם אחוז נמוך של אלכוהול במטרה לפתוח את התיאבון ולהכניס לאווירה. מומלץ לבחור במשקה קליל ורענן שלא אמור להכביד או להשתלט על החיך בטעמים חזקים.

קוקטיילים מומלצים:

  • וודקטיני – 15 מ”ל ורמוט יבש, 60 מ”ל וודקה איכותית, סליל לימון או זיתים וקרח. להגיש מעורבב.
  • ג’ין אנד טוניק : בכוס High ball הוסיפו 60 מ”ל או יותר (תלוי עד כמה אתם אוהבים את טעם הג’ין במשקה), 3 קוביות קרח, מי טוניק ופרוסת לימון.
  • טיפ למיטיבי לכת – ג’ין משתלב מעולה גם עם השוופס ראשן ולימון.

 

דרינק עם הארוחה

הקוקטייל שנבחר למנה עיקרית צריך ללוות אותה, לחדד את הטעמים ולא להשתלט. לא מומלץ לשתות במהלך הארוחה משקאות קפואים עם קרח כתוש, מאחר והקור ידוע כמקהה טעמים. משקאות מתוקים או מרירים עשויים להשפיע על טעמי הארוחה ולכן גם מהם מומלץ להימנע.

קוקטייל מומלץ: פניצילין – 60 מ”ל וויסקי סקוטי, 30 מ”ל מיץ לימון טבעי, 20 מ”ל דבש, פרוסת ג’ינג’ר כתוש. משקשקים היטב את כל החומרים ומוזגים לכוס גבוהה עם קרח. ניתן להוסיף כמה טיפות של וויסקי מעושן לעוד תוספת טעם מושלמת.

קוקטייל מהיר: וויסקי, שוופס מיול ופרוסת לימון. בכוס גבוהה נשים קרח עד חצי גובה, 60 מ”ל וויסקי ומלאו את הכוס בשוופס מיול. מקשטים בלימון או תפוז.

 

דרינק קינוח – דז’סטיף

הדז’סטיף מגיע בסוף הארוחה ובמקור הוא נועד כדי לסייע לתהליך העיכול. דז’סטיף טוב יהיה לרוב מריר, אבל גם טעמים מתוקים יתאימו. הוא אמור להשאיר תחושה נעימה וטובה בפה. בדז’סטיף נשתמש הרבה בתבלינים, עשבי תיבול וגם פירות וירקות.

דז’סטיף מומלץ: Gin sour – בשייקר נשקשק היטב 30  מ”ל ג’ין, 30 מ”ל מי סוכר, 1 חלבון, 30 מ”ל מיץ לימון, כמה טיפות של אנגוסטרה. מוזגים לכוס Low ball ולהגיש עם לימון. החלבון מעמיק את טעמי הקוקטייל הזה ויוצר טקסטורה מעניינת.

כוסות קוקטייל לאור שקיעה עירונית

 

השילוב הראוי: אלכוהול ואוכל בארוחה אחת was last modified: June 21st, 2017 by מערכת הבלוג