החופשה המומלצת לפי הרגלי השתייה שלכם

אם הוויסקי כבד עליכם והחבית כבר לא אטרקטיבית כמו פעם, אתם כנראה אנשים של קוקטיילים. ואם בקוקטיילים עסקינן, הרשינו לעצמנו לתכנן את החופשה הבאה שלכם לפי הטעם המועדף בפה. קיצי ורענן או מריר ומתקתק - זה הזמן להבין איך לשתות את הקוקטייל הנכון, במקום הנכון.

למאוהבים: קמפרי באיטליה

קמפרי באיטליהמאיפה הוא בא? המשקה הומצא במילאנו בשנות ה-40 של המאה ה-19 על ידי ג׳ספר קמפרי, בעל בית הקפה “קפה קמפרינו” בעיר. לאחר שבילה ימים כלילות במרתף בית הקפה, ערבב אינספור קומבינציות של עשבים, שורשים, צמחים ותבלינים שהושרו באלכוהול – הגיע לאפריטיף המושלם. ג׳ספר הגיש אותו ליושבי בית הקפה שנענו בהתלהבות, ובשנת 1862 החל לשווק אותו בכל רחבי איטליה. בתחילת המאה ה-20 פגש בנו של ג׳ספר, דוד קמפרי, זמרת אופרה צרפתיה מפורסמת בשם לינה קוולירי. כאשר היתה צריכה לשוב לביתה בניס, צרפת, קמפרי ג׳וניור ניצל את ההזדמנות לצאת למסע שיווקי מחוץ לאיטליה. צרפת היתה המדינה הראשונה שזכתה לטעם מהקמפרי ועל אף היריבות הממושכת בין שתי המדינות באותה התקופה, הפך המשקה לסיפור  אהבה משובב נפש.

איך לנפוש נכון? קמפרי באופן כללי הוא משקה אפריטיפי, שנועד לרפד את הקיבה לפני ארוחה גדולה וכבדה. מה זה אומר? שזה מעורר תיאבון. ביג טיים. זה הזמן למצוא סיבה למסיבה, לצאת למסעדה טובה עם חברים, משפחה או בני הזוג, ולדאוג לכוס קמפרי בצד.

ועכשיו, מתכון:

45 מ”ל וודקה

15 מ”ל קמפרי

30 מ”ל מיץ פסיפלורה

20 מ”ל מי סוכר

15 מ”ל מיץ לימון

Schweppes ביטר למון לסגירה

כוס לואו בול

מועכים  פלפל צ’ילי בשייקר, משקשקים את כל המרכיבים וסוגרים עם שוופס ביטר למון

 

לרציניים: ג׳ין אנד טוניק בלונדון

מאיפה הוא בא? הטוניק שהתחיל את דרכו כתרופה למלריה, נפגש פנים מול פנים עם החיילים הבריטים ששירתו בהודו. הם החלו לערבב אותו עם ג׳ין כדי להמתיק את טעמו, ובטעות יצרו את הקוקטייל המרענן ביותר של האימפריאליזם. הג׳ין אנד טוניק הפך פופולארי ברחבי העולם ובמיוחד בממלכה הבריטית (טוב נו, גם בספרד), ונתפס כמשקה המעיד בעיקר על בגרותו של השותה. למעשה, זה אפילו מוכח מדעית. מחקר אנגלי שבדק צרכני אלכוהול מצא כי אנשי הג׳ין נחשבים יציבים, אנשי בית ומשפחה, חובבי מערכות יחסים ארוכות ואינם מושפעים מטרנדים ואופנות חולפות. אם התיאור מתאים לכם, כנראה שגם ג׳ין וטוניק.

איך לנפוש נכון: בסוף היום (כלומר סביבות 19:00), בבר שכונתי, לצד חברים טובים ובתיבול הומור אנגלי. הזמינו ג׳ין אנד טוניק וקבלו את האיזון שחיפשתם כל החיים.

ג׳ין אנד טוניק בלונדון

ועכשיו, מתכון:

1.5 מנות ג׳ין (90 מ״ל) בכוס היי-בול עם קוביות קרח

סגירה עם Schweppes טוניק לאיזון מושלם

פלח לימון לקישוט

 

למכייפים: מוחיטו בקובה

מאיפה הוא בא? לא סתם אומרים על מוחיטו שהוא קוקטייל שמרגיש כמו חופשה קיצית בים. הוא נחשב פופולארי במיוחד במרכז ודרום אמריקה, אך למעשה מדובר בקוקטייל קובני קלאסי. לפני שקיבל את שמו הנוכחי והצטרף אל ריקודי הסלסה והשמחה האינסופית, המוחיטו נמצא בגרסה קדומה מן המאה ה-16 במשקה שנקרא ״אל דראקו״, אשר הוכן במיוחד לכבוד מגלה הארצות פרנסיס דרייק בעת מסעותיו לעולם החדש. אל דראקו התבסס על משקה שנקרא אטפיה, שהוא גלגולו הקודם של הרום המוכר והאהוב של ימינו. המוחיטו הפך מפורסם בזכות הסופר ארנסט המינגווי, שהיה שותה את הקוקטייל שלו בבר ״לה בודגיטה דל מדיו״ בהוואנה. הבר הזה, אגב, קיים עד היום בקובה.

איך לנפוש נכון: מוחיטו משחק בין חמיצות ומתיקות מבלי להגזים, ומביא איתו רעננות שמתאימה לכל יום ולכל שעה. העיקר שהאווירה תהיה שמחה, מזג האוויר חמים ונעים והמלח של הים עדיין ספוג לכם בעור.


ועכשיו, מתכון:

¼ כוס רום לבן עם קרח
עלי נענע

2 כפיות סוכר

1 לימון חתוך לקוביות

¾ כוס Schweppes למון ליים

מכניסים את כל החומרים לבלנדר עד שיוצא משקה מוחיטו מרענן במרקם של ברד.

מוחיטו בקובה

למתפנקים: מוסקו מיול בניו יורק

מאיפה הוא בא? ב-1941 נפגשו בבר ניו-יורקי ג׳ון מרטין, נשיא חברת הפצת מזון ואלכוהול מוכרת, וג׳ק מורגן בעל המסעדה הפופולארית Cock N’ Ball שהתמחתה בייצור בירת ג׳ינגר. המלחמה הקרה פגעה בייצור הוודקה ומורגן היה עסוק באותם ימים בניסיון לשווק בירת ג׳ינגר בייצור עצמי. הם חשבו לעצמם מה יקרה אם יוסיפו למשקה קצת וודקה, קרח ולימון, והופ נולד המוסקו מיול. כפי שבטח הבנתם, על אף שמו המבלבל למוסקו מיול אין כל כך קשר למוסקבה. למעשה, הקוקטייל המסורתי שהוגש בספל נחושת על קרח, הפך לחביב הידוענים בהוליווד והכריז על תחילת הרומן הלוהט של ארה״ב עם וודקה.

איך לנפוש נכון: צאו לבר טרנדי על אחד מגגות העיר התוססת בעולם, התפנקו בקוקטייל שלא מתאמץ להרשים והנה, יש לכם את זה. קוראים לזה סטייל.

ועכשיו, מתכון:

ממלאים את הכוס בקרח

60 מל’ וודקה

15 מ”ל מיץ ליים סחוט

משלימים עם Schweppes מיול לסגירה

פלח לימון ועלי נענע לקישוט

 

ולסיכום…

חופשה מהנה. קחו אותנו במזוודה. לא נתנגד.

החופשה המומלצת לפי הרגלי השתייה שלכם was last modified: June 21st, 2017 by מערכת הבלוג

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

אני מאשר/ת קבלת עדכונים באמצעות דואר אלקטרוני.
אנו מתחייבים לא להעביר את פרטייך לגורם נוסף.
השאירו פרטים
רוצים להישאר מעודכנים?
אני מאשר/ת קבלת עדכונים באמצעות דואר אלקטרוני.
אנו מתחייבים לא להעביר את פרטייך לגורם נוסף.
השאירו פרטים
רוצים להישאר מעודכנים?
אני מאשר/ת קבלת עדכונים באמצעות דואר אלקטרוני.
אנו מתחייבים לא להעביר את פרטייך לגורם נוסף.
השאירו פרטים
רוצים לשמוע על עוד משקאות, קוקטיילים וערבובים?
אני מאשר/ת קבלת עדכונים באמצעות דואר אלקטרוני.
אנו מתחייבים לא להעביר את פרטייך לגורם נוסף.
השאירו פרטים
אהבתם מה שקראתם?
רוצים לשמוע עוד?
אני מאשר/ת קבלת עדכונים באמצעות דואר אלקטרוני.
אנו מתחייבים לא להעביר את פרטייך לגורם נוסף.
קוקטיילים וערבובים?
רוצים לשמוע על עוד משקאות,